2020 Corona week 4 ‘t piept en ‘t kraakt

Het nieuwe normaal is dat het piept en het kraakt in onze anderhalve meter samenleving.
De hectiek gaat gewoon door en voor mij betekent dit dat ik meer dan ooit contact heb met diverse collega’s.
Dat is mooi werk!

Tijdens Corona week 1 had ik toch niet ingeschat dat de behoefte aan inzet van begeleiding en behandeling ook op afstand zo sterk toe zou nemen.
Gelukkig gaat het met veel cliënten goed !
Er zijn cliënten die het niet of amper trekken in deze steeds langer durende coronatijd en met wie we samen met onze samenwerkingspartners zoeken naar goede en gezonde manieren om de begeleiding en behandeling toch vorm te geven.
Het is een wikken en wegen wat de minst slechte oplossing is,
t piept en t kraakt!

Het mooie is dat we samen manieren en combinaties ontdekken van begeleiden en behandelen die soms ook efficiënter zijn en wellicht ook nog effectiever.
Natuurlijk kunnen we nooit zonder fysiek contact maar blijkbaar toch meer dan dat we ons ooit hadden kunnen bedenken.

Ook in de samenwerking ontdekken we nieuwe mogelijkheden.
Ik was reuze trots toen ik eindelijk kon beeldbellen en het lukte me met hulp ook om mee te doen met de digitale borrel. Net een whats app beeldbel gesprek gevoerd. Wat een leuke ervaringen om elkaar zo te zien in al die vakjes op het scherm en ieders ervaringen en belevenissen te horen!
Elke week regionaal Corona nieuws met een vlog van Dytmer en links naar meer informatie.
Al deze nieuwe vormen van communicatie bieden ons en de kwaliteitsverbetering van de begeleiding en behandeling van cliënten vele kansen en mogelijkheden.
Dit is pas echt samen transformeren.

Mooi om te zien dat alle teams bezig zijn met paas attenties voor de cliënten. En met creatieve manieren om ze rond te brengen.

“De enige die ik gesproken heb is meneer X die in de voortuin zat. Het ging na omstandigheden goed, de paaseieren kwamen goed van pas en hij had de groene container bedacht waar ik het pakketje neer kon leggen want zo hield hij anderhalf meter afstand“

Mogelijk ten overvloede maar het pers beleid is ook nu gewoon van toepassing dat betekent dat als je benaderd wordt door de pers je dit opneemt met je manager en communicatie (Ingrid/Koen) en we samen kijken hoe we er mee om gaan. Als je een goed idee hebt richting communicatie of social media kan je uiteraard dit delen met manager en communicatie (Ingrid/Koen)

Tenslotte wens ik jullie hele fijne paasdagen en vooral gezondheid en hoop dat we allen corona vrij blijven!

Renee Middel

Enkele links van afgelopen week;

https://www.gelderlander.nl/ede/de-kinderen-van-pien-kunnen-hun-ouders-niet-zien-ik-mis-mijn-moeder~a9baeaef/
De kinderen van Pien kunnen hun ouders niet zien: ‘Ik mis mijn moeder’ | Ede | gelderlander.nl
De kinderen van Pien kunnen hun ouders niet zien: ‘Ik mis mijn moeder’ EDE – Weken, misschien maandenlang je ouders niet zien. Ondenkbaar voor veel kinderen.
www.gelderlander.nl

Jeugdhulpverleners blijven zo goed mogelijk ondersteuning bieden https://voordejeugd.nl/nieuws/samenwerkende-beroepsverenigingen-zorg-voor-de-jeugd/
Jeugdhulpverleners blijven zo goed mogelijk ondersteuning bieden – Zorg voor de Jeugd · Zorg voor de Jeugd
Kinderen en gezinnen in kwetsbare situaties hebben tijdens deze coronacrisis harder dan ooit hulp nodig. Zeker nu plekken die normaal ondersteuning, afleiding of veiligheid kunnen bieden, zoals scholen, dagbesteding en opvangcentra, grotendeels dicht zijn.
voordejeugd.nl

De kinderen van Pien kunnen hun ouders niet zien https://www.gelderlander.nl/ede/de-kinderen-van-pien-kunnen-hun-ouders-niet-zien-ik-mis-mijn-moeder~a9baeaef/