2010 Haar op de tanden

“Weet je wel wie je voor je had?” werd mij gevraagd door een interimmer die door een overheidsorganisatie was ingehuurd en die ik een mail had gestuurd waarin ik mijn irritatie niet onder stoelen of banken schoof.  Al eerder was mij gemeld door een cc’er dat het mailtje echt niet kon en niet past binnen de omgangscultuur. Ik kon slechts open en eerlijk zijn en antwoordde de beste man dat ik mij daar niet mee bezig hield maar ga voor de inhoud en het resultaat. Dat blijft vreemd in de gladde politieke wereld.

Een collega gaf een reactie op mijn mail waaruit tendentieuze geluiden zouden doorklinken, het zou niet echt handig zijn om mail met soortgelijke strekking … etc. …

“Zo nu heb je iedereen gehad” zei de leidinggevende van een afdeling waarvan de medewerkers stuk voor stuk niet de resultaten leveren volgens de eisen van de tijd en het salaris dat zij ontvangen, toen ik het zoveelste mailtje stuurde n.a.v. een casus die daar aanleiding toe gaf.

“Ik ben het gedraai en gedoe zat en wil resultaat gericht werken” meldde ik een collega die wederom met ja-maars en toen en toen en wij en zij e.d. … kwam.

Mijn toonzetting vind men niet prettig. Het word mij kwalijk genomen dat de sfeer niet altijd even vriendelijk en prettig is tijdens de vergadering. Waarom moet het zo direct en fel? Mijn communicatie zou ik moeten aanpassen aan “meer van hetzelfde” want dat is men gewend.

Als BigBitch krijg ik dan ook soms toch even de menselijke neiging om dan maar mijn schouders op te halen, de lieve vrede te bewaren, “het zal mijn tijd wel duren” te roepen en mee te gaan in de roddel en achterklap van de slangenkuilen.

Echter ik ben er van overtuigd dat zachte heelmeesters stinken de wonden maken. Het zout wat ik in de wonden strooi doet pijn. Pijn hoort bij het proces van heling, herstel, groei of met andere woorden pijn hoort bij veranderingsprocessen.

Vooralsnog houd ik “haar op mijn tanden” en blijf ik mijn nek boven het maaiveld uitsteken, blijf ik prikkelen om ontwikkelingen op gang te brengen en door te zetten, resultaten te behalen.

Ik ontvang uw belasting centen immers niet om aardig gevonden te worden.

Ik blijf prikkelen in het leven van alle dag en op deze site.

Never give up

TheBigBitch

Zie ook de beschrijving Type: Artemis, onderneemster, optimist, idealist, invloedrijk.