2009 Telegraaf

Enthousiast reageerde ik op een artikel in de Telegraaf;  ‘Goedkoop scoren door de sensatiepers en velen laten zich weer verleiden tot oordelen. Holland op z’n smalst’.

Enthousiast reageerde het modoratingteam van de Telegraaf terug; ‘ U heeft gereageerd op een artikel op telegraaf.nl. Ons moderatingteam heeft uw reactie beoordeeld en geoordeeld dat uw reactie niet voldoet aan onze huisregels. Uw reactie is niet vrijgegeven voor publicatie op telegraaf.nl. Klik naar het artikel waarop u heeft gereageerd en probeer het eventueel nogmaals’.

Ik probeer het nog een keer;

“Lieve moderatingteam,
Toch wel een beetje vreemd dat als ik vraagtekens zet bij de wijze van documentaire maken en persvoering mijn reactie geweigerd wordt … blijft Holland op z’n smalst …”

Je kan het raden; weer geweigerd. Als ik de huisregels nog eens door lees dan staat er b.v. onder huisregel 10 ‘Het staat iedereen vrij te mopperen op de Telegraaf maar reacties die onze motivatie in twijfel trekken worden niet geplaatst’.

Onder huisregel 15 staat “dat het over de inhoud van het artikel moet gaan”.

Al mijn vooroordelen over de telegraaf zijn weer bevestigd. Zeer gemotiveerde pers met de intentie van pure sensatie, gebrek aan incasseringsvermogen, gebrek aan zelfreflexie, arrogant en dus geen behoefte aan feedback.

De ratten in de riolen die knagen aan de grondvesten van onze samenleving.

Ik ben niet de enige die zich hier aan stoort blijkt als ik later bij https://blankroet.worldpress.com (opgeheven) een weblog lees – Het blijft oppassen.