2009 Onderduiken

Weliswaar al enige maanden geleden gepland, maar toch … hoogste tijd voor een weekje onderduiken.

Letterlijk 5 dagen duiken vanaf een pracht boot, genieten van het rondhangen onder water, prachtig koraal, kleurrijke vissen in allerlei soorten en maten.

Figuurlijk even weg uit het drukke NL, weg van die kortzichtige politici, pers, accountants, rechters e.d. Weg van mensen die niet verder kijken dan hun neus kort is, zich vasthoudend aan punten en komma’s in wetten en regels die allang niet meer door het doel geheiligd worden en ons ook nog eens klauwen vol geld kosten. U kent het wel; Na een vormfout loopt de gewelddadige crimineel weer op straat. De huisvader is verdachte omdat hij zijn gezin beschermde tegen de inbreker.

Bouwstop opgelegd omdat onder het juridische geharrewar gewoon een buurman gebruik maakt van de wet om alles te doen om te traineren dat er kinderen in zijn leefomgeving komen. Of de burger die in zijn hoofd heeft vastgezet dat hij alle juridische wegen zal bewandelen om een culturele voorziening dwars te zitten. De kortzichtigen varen wel bij het juridische spel. Onze democratie heeft hen hiervoor de ruimte gegeven. Hoog in de boom geniet men van het spel, blind en gevoelloos voor de pressure op de wortels in de grond. Is dat wat er met die blinddoek van vrouwe justitia word bedoeld?

In de wortels, in de modder, is er de angst, de verontwaardiging en het onbegrip over mensen die buiten lopen maar binnen zouden moeten zitten en andersom. Om het over de kosten nog maar niet te hebben. Onbegrip over de ruimte en mogelijkheden die juristen krijgen voor kostbare procedures en juridische vertragingen daar waar gewone mensen zich voor de samenleving inzetten om vraaggerichte voorzieningen neer te zetten.

Waar zijn we in NL mee bezig?

Even onderduiken in de onderwaterwereld waar de wetten van de natuur gelden, vissen en duikers rondhangen, een dolfijn even pols hoogte komt nemen, elkaar respectvol met rust laten, leven en laten leven!

Dat je daarvoor moet onderduiken …

Zie ook: